Goeie hulp bij het maken van een keus voor je toekomst

INZICHT IN LOOPBAAN

Bij het maken van een studiekeuze, maak je een keuze voor je toekomst. De studie is een opstap naar een baan waar jij het beste tot je recht komt. Je studeert een aantal jaren, maar werken doe je een groot gedeelte van je leven.

INZICHT gelooft dat je op basis van jouw unieke persoonlijkheid de juiste keuze kunt maken. Je komt namelijk het beste tot je recht als je doet waar je goed in bent. Hoe kom je erachter wie jij bent en wat het beste bij jou past? Samen met jou wil INZICHT aan de slag om daar duidelijkheid in te krijgen. Vergelijk het met het maken van een puzzel van 1000 stukjes. Het begin is moeilijk, maar als het laatste stukje eenmaal op zijn plaats valt dan zie je vaak pas het verbluffende resultaat. In een maatschappij waar je zoveel keuzes kunt maken, is het veel leuker om samen te kijken naar wat er bij jou past. Een belangrijke stap op weg naar een leuke studietijd en mooie loopbaan. Wij bij INZICHT helpen jou graag mee!

DE EERSTE KEUZE
Aan de hand van de DISC Persoonlijkheidsanalyse en een capaciteitentest gaan we in gesprek over wie jij bent en welke kwaliteiten jij hebt. Om te doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt, is het namelijk belangrijk dat je weet wat jouw sterke kanten zijn. Je krijgt opdrachten mee naar huis om verder over na te denken.

In het vervolggesprek gaan we concreet kijken naar de mogelijkheden. Op basis van jouw persoonlijkheid zoeken we naar opleidingen die passen bij wat jij kunt en wat jij leuk vindt. Zo valt ook automatisch af wat niet bij je past. Met een aantal opties op zak ben jij in staat om je nog verder te verdiepen in de opleidingen. Mocht je dat prettig vinden dan helpt Inzicht jou bij het contact leggen met de opleiding voor meer informatie en met het regelen van een dag meelopen bij iemand die het beroep van jouw toekomst uitoefent.

BIJ TWIJFELS
Als je twijfelt over de huidige studie die je volgt en je hulp nodig hebt bij de keuze voor een andere studie dan kun je ook bij Inzicht terecht. We gaan met elkaar kijken naar waar je twijfels vandaan komen. Het is interessant wat je over jezelf ontdekt juist op de momenten dat je het even niet weet. Met behulp van de DISC Persoonlijkheidsanalyse ontdekken we wie jij bent, wat jouw kwaliteiten zijn en wat er dan wel bij je past. Er is zoveel keuze, maar er is iets wat goed aansluit bij wie jij bent en waar jij met veel plezier je studietijd zal invullen.

SWITCHEN
Je bent aan het werk, je hebt een opleiding afgerond maar toch heb je het gevoel dat je niet op je plek zit en dat er niet uitkomt wat er in jou zit. Welke leeftijd je ook hebt, je bent nooit te oud om te gaan doen waar je goed in bent en waar je (meer) plezier uit haalt. De DISC Persoonlijkheidsanalyse wordt ingezet om allereerst een helder beeld te krijgen van wie jij bent, wat je motivatie is en wat jouw kwaliteiten zijn. Dit is de eerste stap op weg naar een mogelijke switch. Vervolgens kijken we samen naar de huidige situatie en de reden dat je het niet of minder naar je zin hebt. De laatste stap is dat we kijken naar de toekomst en de mogelijkheden die er voor jou zijn op basis van jouw unieke persoonlijkheid. Inzicht gelooft dat iedereen kan dromen en zijn passie kan leven. Laat je niet langer tegenhouden. Voor beweging is er altijd een eerste stap nodig.

MELD JE AAN VOOR EEN COACHINGSTRAJECT